Designers

Unicefbutiken.se samarbetar med flera kända designers. Nedan presenterar vi dem och deras produkter:

 


 

Paula Lˆnnqvist DesignPaula Lönnqvist

Är utbildad textildesigner på Högskolan i Borås och formger både hemtextil och konfektion. Paula vill att hennes formgivning ska sprida glädje till sina användare och strävar efter lekfullhet och harmoni i färg, form, funktion och material.

 

 

 

 

 

 

 


Bengt och Lotta

Bengt & Lotta

Lotta Glave, som ursprungligen kommer från Malmö tror att mycket av hennes inspiration kommer från hennes Österrikiska mormor som arbetade som illustratör och bokbindare. Morföräldrarnas hem var fyllt av, hemmagjorda saker så som fantastiska dockhus gjorda i lackat kartong. Jag gillar saker som är kul, annorlunda och som gör mig glad, säger Lotta som blev indragen i familjeföretaget när hon ritade några änglar på skoj. De blev sedan till bästsäljande ljusstakar, ornament, tyger och smycken. Idag formger Lotta de flesta mönster i kollektionen. Mönster som rönt uppskattning ut i världen, inte minst i Japan.
Bengt föddes i Ljungby i Småland men hans morföräldrar hade en gård i Skåne, fylld av allt från hantverk, gamla arbetsredskap och kuriosa.
- Jag har alltid gillat gamla saker, säger Bengt, speciellt lite klumpiga, naiva, enkla folkkonst föremål. När saker är för perfekta så blir de lätt lite tråkigare.

Idag finns deras verk representerade i de permanenta samlingarna på Nordiska museet. Kulturen i lund och Glas museet i Växjö. Och besöker du den lilla kombinerade affären och ateljén i Stockholm så kommer du att vara omgiven av brickor, lampor, porslin, servetter och av många ideér som ännu inte är förverkligade

 

 


Emelie EkEmelie Ek

Emelie Ek jobbar som illustratör och mönsterdesigner. Hon är mångfacetterad i sitt formspråk och inspireras både av djur, natur samt arkitektur. Kännetecknande för Emelie Eks design är en grafisk, naiv lekfullhet med stor detaljrikedom.

 

 

 

 

 

 

 


 

edholm-ulleniusEdholm Ullenius (Sissi Edholm & Lisa Ullenius)

Sissi och Lisa träffades på Beckmans reklamskola i Stockholm, År 2002 grundades Edholm Ullenius. Resultatet som vi ser är en blandning av två personligheter och deras olika talanger. Stora delar av deras inspiration kommer från Stockholm, en mix av natur och stadsliv. Men majoriteten av deras design influeras av naturen.

 

 

 

 

 

 


LInnea GöstavLinnea Götstav

Linnea Götstav ligger bakom märket Renaissance Life som lanserades 2009. All smycken är döpta efter olika årtal eller har särskild betydelse eller en egen historia att berätta med utgångspunkt från den svenska traditionen. Alla smyckena är handgjorda och inspirationen kommer från det förflutna, nuet och framtiden. En idé till ett smycke kan börja med en dikt, ett citat eller en händelse och sedan tar smycket form efter det. Linneas dröm är att skapa smycken som byter någonting för människor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Caroline AnderssonCaroline Anderson

Historien om SockCard:

När Caroline Anderson födde sin första son, Agaton 2005 kom det ett underbart kort med handstickade strumpor på posten.

Det visade sig vara en tradition som hade anor långt bakåt i tiden i hennes mormor

Ingrids släkt från dalarna i Sverige, där man alltid skickade fina och speciella strumpor till det nya lilla barnet.

 

 

 


Lisa LarssonLisa Larson (och Johanna Larson)

Lisa Larson föddes år 1931 och är en av Sveriges mest kända keramiker. År 1954 anställdes hon på Gustavsberg porslinfabrik, hon stannade där i 26 år och skapade en lång rad klassiker. Efter det så började Lisa Larson att frilansa och hon började ägna mer tid åt fria skulpturer. Vissa av designerna står Lisa Larson för själv men hon har även designat tillsammans med sin dotter Johanna Larson.

 

 

 

 

 

 

 

 


Isabelle SällströmIsabelle N Sällström

 Isabelle är en frilansande formgivare, illustratör och formbutiksägare som bor i en liten stad som heter Piteå i norra Sverige tillsammans med hennes man David och barnen Theo och Eddie.

Isabelle är född 1981 och växte upp med en inredningsbutik i garaget. Efter gymnasiet läste hon formgivning på Berghs Soc och jobbade ett par år på reklambyråer i Piteå och Luleå. Det var under hennes föräldraledighet till Theo 2006 som hon startade Isa Form. Hon inredde ett rum i källaren i sextiotalshuset där hon ritade och packade posters om kvällarna. Och så småningom bestämde hon sig för att satsa helt och hållet på egenföretagandet.

Förutom formbutiken frilansar Isa inom mönsterformgivning, print och illustration.

 

 

 

 


 

Tove JanssonTove Jansson

Tove Jansson (1914–2001) Hon är mest känd för sina böcker om Mumintrollen. Mumintrollet var från början en signatur, en liten figur i hörnet som plötsligt fick eget liv. Sammanlagt skrev Tove Jansson nio böcker om de älskade figurerna, Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan, Snusmumriken, Sniff, Lilla My, Mymlan, Filifjonkan, Hemulen, Hattifnattarna med flera.